Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hårfjerning med Laser

Laser for hårfjerning er en teknologi som bruker konsentrert lysenergi for å målrette og ødelegge hårsekkene. Laseren sender ut en puls av lys som absorberes av pigmentet i hårsekkene. Denne energien omdannes til varme, som deretter ødelegger hårsekkene og hindrer videre hårvekst. Laser hårfjerning kan være en effektiv metode for langvarig hårfjerning på områder som ben, armer, armhuler, bikinilinje og ansikt. Det er viktig å merke seg at flere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå ønsket resultat, og det anbefales å oppsøke en profesjonell klinikk eller hudpleier for å få mer informasjon om prosessen og eventuelle risikoer eller bivirkninger.

Hva er de fire vekstfaser for hår og hvordan påvirker vekstfaser laser behandling

Håret gjennomgår fire forskjellige vekstfaser: anagen, katagen, telogen og exogen
 • Anagenfasen er vekstfasen, der håret aktivt vokser og forblir i hårsekkene i en periode på 2-7 år. Dette er den fasen der laserbehandling er mest effektiv, da håret er pigmentert og har en aktiv hårsekk.                           
 • Katagenfasen er overgangsfasen, der håret slutter å vokse og hårsekkene krymper. Dette er en kort fase som varer i omtrent 2-3 uker.
 • Telogenfasen er hvilefasen, der håret er inaktivt og forblir i hårsekkene i omtrent 2-4 måneder før det naturlig faller ut.                                       
 • Exogenfasen er utkastings fasen, der det gamle håret faller ut og gir plass til nytt hår som vokser i anagenfasen. Laserbehandling påvirker hårfjerning ved å målrette pigmentet i hårsekkene i anagenfasen. Siden ikke allt håret er i anagenfasen samtidig, er det nødvendig med flere behandlinger for å fange opp hårene i forskjellige vekstfaser. Det er derfor viktig å gjennomføre flere behandlinger over tid for å oppnå best mulig resultat.

Hvor mange prosent hår klarer laser å fjerne ved en behandling

Laserbehandling for hårfjerning kan variere fra person til person, og hvor mye hår som fjernes ved hver behandling kan også variere. Generelt sett kan laserbehandling fjerne omtrent 20-30% av det synlige håret i behandlings området per økt. Det er viktig å merke seg at flere behandlinger er vanligvis nødvendig for å oppnå ønsket resultat, da ikke alt håret er i samme vekstfase samtidig. Å gjennomføre flere behandlinger over tid kan bidra til å fjerne mer hår og gi en jevnere og mer langvarig effekt.

Hva bør man tenke på før en laser behandling

Før du gjennomfører en laserbehandling, er det noen ting du bør vurdere:

 •  Ha en konsultasjon med oss før behandlingen for å diskutere dine forventninger, hudtype og eventuelle medisinske tilstander eller medisiner du bruker. Dette vil hjelpe til med å avgjøre om laserbehandling er egnet for deg.
 • Unngå soling eller bruk av selvbruning produkter i området som skal behandles i minst to til fire uker før behandlingen. Solbrent eller brunet hud kan øke risikoen for bivirkninger.
 • Unngå bruk av voksing, pinsett eller andre metoder som fjerner håret fra roten i minst fire til 8 uker før behandlingen. Laseren må kunne målrette hårsekkene for å være mest effektiv.
 • Informer oss om eventuelle hud tilstander, allergier eller medisinske tilstander du har, samt medisiner du tar. Dette vil hjelpe oss med å tilpasse behandlingen til dine spesifikke behov.
 • Følg instruksjonene fra oss før, under og etter behandlingen for å sikre best mulig resultat og minimere risikoen for bivirkninger. Husk at disse punktene er generelle retningslinjer, og det er viktig å følge rådene for å sikre en trygg og effektiv behandling.

Hva bør man tenke på etter en laser behandling

Etter en laserbehandling er det viktig å ta noen forholdsregler for å sikre en god helbredelsesprosess og minimere risikoen for bivirkninger. Her er noen ting du bør tenke på:

 • Unngå direkte sollys i behandlingsområdet i minst to uker etter behandlingen. Bruk solkrem med høy SPF og beskyttende klær.
 • Unngå å berøre eller plukke på området som er behandlet, da dette kan forårsake irritasjon eller infeksjon. La huden få tid til å leges naturlig.
 • Unngå bruk av varme bad, boblebad, badstuer eller trening som får deg til å svette i minst 24-48 timer etter behandlingen. Dette kan irritere huden og øke risikoen for bivirkninger.
 • Hold huden hydrert ved å bruke en mild og fuktighetsgivende krem anbefalt av behandlende personell. Dette kan bidra til å berolige huden og fremme helbredelse.
 • Hvis du opplever ubehag, hevelse eller rødhet i behandlings området, kan du bruke en kald kompress eller ispakke innpakket i et håndkle for å lindre symptomer. Unngå direkte kontakt med isen på huden.
 • Følg opp med eventuelle etterbehandlings instruksjoner som er gitt av oss. Dette kan inkludere å unngå bruk av visse hudpleieprodukter eller medisiner i en periode etter behandlingen. 

De fire vekstfaser for hår , Håret gjennomgår fire forskjellige vekstfaser: anagen, katagen, telogen og exogen

 •  
Bestill gratis konsultasjon idag. Det er også mulighet for video konsultasjon dersom man skulle ha lang reise vei. Ring eller send mail ved ønske for videokonsultasjon

Subscribe for the updates!

× Hva kan jeg hjelpe deg med?