Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PRP

 

Hva er PRP med microneedling for hårvekst 

PRP med microneedling for hårvekst er en kombinasjonsbehandling som involverer bruk av både PRP (Platelet-Rich Plasma) og microneedling. Microneedling er en prosedyre der små nåler brukes til å lage mikroskopiske hull i hodebunnen. Når PRP blir påført hodebunnen etter microneedling, kan det bidra til å forbedre absorpsjonen av PRP og øke effekten. Microneedling kan også stimulere kollagen produksjonen og øke blodsirkulasjonen i hodebunnen, noe som kan være gunstig for hårveksten. Denne kombinasjons behandlingen har som mål å stimulere hårsekkene, forbedre hår kvaliteten og fremme hårveksten.

Hvor mange ganger anbefales behandlingen for å kunne se resultat

Antallet behandlinger som anbefales for å se resultater kan variere fra person til person. Generelt sett anbefales det vanligvis flere behandlinger for å oppnå optimale resultater. Noen mennesker kan se forbedringer etter 4-5 behandlinger, mens andre kan trenge flere behandlinger for å se mer merkbare resultater. Det er viktig å merke seg at hårvekst er en gradvis prosess, og det kan ta tid å se full effekt av behandlingen. Det kan også være nødvendig med vedlikeholds behandlinger for å opprettholde resultatene over tid.

Hvordan påvirker PRP behandling huden

PRP-behandling kan ha positive effekter på huden. PRP inneholder vekstfaktorer og proteiner som kan bidra til å forbedre hudens tekstur, elastisitet og glød. Ved å injisere PRP i huden kan det stimulere kollagenproduksjonen, øke blodtilførselen Hvorfor er PRP viktig etter hårtransplantasjon

Hvor lenge etter kan man starte med PRP

Du kan vanligvis begynne med PRP-behandlinger kort tid etter en hårtransplantasjon, vanligvis rundt 2-4 uker etter inngrepet. Dette kan variere avhengig av legens anbefalinger og din individuelle helbredelse. Det er viktig å følge opp etter hårtransplantasjon for å få riktig timing og veiledning basert på din spesifikke situasjon. De vil kunne gi deg den beste tidsrammen for når du kan starte med PRP-behandlinger.

Hvor mange ganger bør man utføre PRP etter hårtransplantasjon

Antallet PRP-behandlinger etter en hårtransplantasjon kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert dine individuelle behov og respons på behandlingen. Vanligvis anbefales det en serie med PRP-behandlinger over en periode for å oppnå optimale resultater. Dette kan innebære 3-4 behandlinger med en måneds mellomrom. Det er viktig å diskutere med legen din for å få en mer nøyaktig anbefaling basert på din situasjon og forbedre hudens helbredelsesprosess. Dette kan føre til en forbedret hudtone, reduksjon av fine linjer og rynker, samt forbedret hudens generelle tilstand. Det er viktig å merke seg at resultatene kan variere fra person til person.

Hvordan forbedrer PRP med microneedling huden

PRP-behandling i kombinasjon med microneedling kan ha en synergistisk effekt på huden. Microneedling innebærer bruk av små nåler for å skape mikrokanaler i huden, som stimulerer kollagen produksjonen og øker absorpsjonen av aktive ingredienser. Når PRP blir påført huden etter microneedling, kan de vekstfaktorene og proteinene i PRP penetrere dypere i huden gjennom de opprettede mikrokanalene. Dette kan bidra til å forbedre hudens tekstur, redusere arr, øke elastisiteten og gi en jevnere og mer strålende hudtone. Kombinasjonen av PRP og microneedling kan gi forbedrede resultater sammenlignet med hver behandling alene.

Hva bør man tenke på før en behandling med PRP for hår

Før du gjennomgår en behandling med PRP for hår, er det viktig å tenke på følgende:

 1. Konsultasjon for å vurdere din spesifikke situasjon og gi deg riktig veiledning om behandlingen.
 2. Medisinsk historie: Informer legen din om eventuelle medisinske tilstander, allergier eller medisiner du tar. Dette vil hjelpe dem med å tilpasse behandlingen til dine behov og unngå eventuelle komplikasjoner.
 3. Forventninger: Ha realistiske forventninger til behandlingen. PRP kan bidra til å forbedre hår kvaliteten og fremme hårveksten, men resultatene kan variere fra person til person.
 4. Etterbehandling: Følg nøye  instruksjoner for etterbehandling. Dette kan inkludere å unngå eksponering for sol, bruk av spesifikke hårprodukter eller begrense fysisk aktivitet i en viss periode.

Hva bør man gjøre før en PRP behandling for å få best mulig effekt 

av medisiner: Hvis du bruker blodfortynnende medisiner som aspirin eller ibuprofen, kan det være lurt å slutte å ta dem noen dager før behandlingen. Dette kan redusere risikoen for blåmerker og blødninger under behandlingen. 2. Drikk rikelig med vann: Å være godt hydrert kan bidra til å forbedre blodstrømmen og optimalisere effekten av behandlingen. 3. Unngå alkohol og røyking: Alkohol og røyking kan påvirke blodsirkulasjonen og helbredelses prosessen. Det kan være lurt å unngå dem noen dager før og etter behandlingen. 4. Spis sunn mat: Et balansert kosthold med næringsrik mat kan bidra til å styrke håret og fremme helbredelse etter behandlingen. 5. Følg legens instruksjoner: Følg nøye legens instruksjoner før behandlingen. Dette kan inkludere å unngå bruk av spesifikke hårprodukter eller begrense fysisk aktivitet før behandlingen. Husk at dette er generelle tips, og det er viktig å diskutere spesifikke instruksjoner med legen din før behandlingen. De vil kunne gi deg mer detaljert veiledning basert på din individuelle situasjon.

Hvordan kan man øke stamceller i blodet før en PRP behandling for hår

For å øke antallet stamceller i blodet før en PRP-behandling for hår, kan du vurdere følgende:

 1. Fysisk aktivitet: Regelmessig trening og fysisk aktivitet kan bidra til å øke blodsirkulasjonen og stimulere produksjonen av stamceller.
 2. Kosthold: Et sunt og næringsrikt kosthold som inneholder matvarer som er rike på vitaminer og mineraler, kan bidra til å støtte produksjonen av stamceller. Inkluder matvarer som frukt, grønnsaker, fullkorn, nøtter og frø i kostholdet ditt.
 3. Stressreduksjon: Høyt stressnivå kan påvirke kroppens evne til å produsere stamceller. Prøv å praktisere stressmestringsteknikker som yoga, meditasjon eller pusteøvelser for å redusere stresset.
 4. God søvn: En god natts søvn er viktig for kroppens regenererings prosess, inkludert produksjonen av stamceller. Sørg for å få tilstrekkelig søvn hver natt.
 5. Unngå røyking og alkohol: Røyking og overdreven alkoholforbruk kan påvirke produksjonen av stamceller negativt. Det kan være lurt å unngå disse vanene før behandlingen. Husk at det er viktig å diskutere eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha med legen din før du prøver å øke antallet stamceller i blodet ditt. De vil kunne gi deg mer spesifikk veiledning basert på din individuelle situasjon.

Kan ren kakao pulver øke stamceller i blodet

Ja, ren kakao pulver kan faktisk bidra til å øke antallet stamceller i blodet ditt! Kakao inneholder naturlige antioksidanter og flavonoider som kan stimulere produksjonen av stamceller. Det anbefales å bruke ren kakao pulver uten tilsatt sukker eller andre ingredienser. Du kan prøve å inkludere kakao i kostholdet ditt ved å tilsette det i smoothies, yoghurt eller lage en deilig kopp varm kakao. Husk å snakke med legen din før du gjør endringer i kostholdet ditt.

Hva er stamceller og hvordan stimulerer stamceller til hårvekst

Stamceller er celler som har evnen til å dele seg og utvikle seg til forskjellige typer spesialiserte celler i kroppen. De er viktige for vekst, reparasjon og regenerering av ulike vev og organer. Når det gjelder hårvekst, kan stamceller spille en rolle i å stimulere hårsekkene til å produsere nye hår. PRP-behandlingen (Platelet Rich Plasma) som du nevnte tidligere, involverer å bruke pasientens eget blod som inneholder en høy konsentrasjon av blodplater og vekstfaktorer. Disse blodplatene og vekstfaktorene kan bidra til å stimulere stamcellene i hårsekkene til å aktivere og øke hårveksten. Det er viktig å merke seg at effektiviteten av PRP-behandlingen kan variere fra person til person, og det er best å konsultere med en medisinsk fagperson for å få mer informasjon og vurdering av dine spesifikke behov og forventninger.

Hva bør man tenke på etter PRP behandling

Etter en PRP-behandling er det viktig å følge noen retningslinjer for å sikre best mulig resultat og unngå eventuelle komplikasjoner. Her er noen ting du bør tenke på:

 1. Unngå å berøre eller klø på behandlings området i minst 24 timer etter behandlingen for å unngå infeksjon.
 2. Unngå å vaske eller fukte håret eller hodebunnen i minst 24 timer etter behandlingen.
 3. Unngå intense treningsøkter, sauna eller dampbad i minst 48 timer etter behandlingen for å unngå overdreven svette og irritasjon i behandlings området.
 4. Unngå å bruke hårfarger, permanenter eller andre kjemiske behandlinger på håret i minst en uke etter behandlingen.
 5. Bruk solbeskyttelse på behandlings området hvis du skal ut i solen, da solen kan påvirke resultatet av behandlingen.
FØR OG ETTER BILDE ETTER 3 GANGER PRP MED MICRONEEDLING.

PRP - Platelet-Rich Plasma

Hvorfor er PRP viktig etter hårtransplantasjon

PRP (Platelet-Rich Plasma) er ofte brukt etter en hårtransplantasjon fordi det kan bidra til å fremme helbredelse og stimulere hårvekst. PRP inneholder vekstfaktorer og proteiner som kan hjelpe til med å regenerere og styrke hårsekkene. Ved å injisere PRP i det transplanterte området, kan det bidra til å forbedre overlevelsen og veksten av de transplanterte hårene. Det kan også redusere betennelse og fremskynde prosessen. PRP-behandlingen kan være en viktig del av etterbehandlingen for å oppnå best mulig resultat etter en hårtransplantasjon.

Hvor lenge etter kan man starte med PRP?

Du kan vanligvis begynne med PRP-behandlinger kort tid etter en hårtransplantasjon, vanligvis rundt 2-4 uker etter inngrepet. Dette kan variere avhengig av legens anbefalinger og din individuelle helbredelse.

Hvor mange ganger bør man utføre PRP etter hårtransplantasjon?

Antallet PRP-behandlinger etter en hårtransplantasjon kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert dine individuelle behov og respons på behandlingen. Vanligvis anbefales det en serie med PRP-behandlinger over en periode for å oppnå optimale resultater. Dette kan innebære 3-7 behandlinger.

Du kan lese mer detaljert om PRP under PRP behandlinger.

Bestill gratis konsultasjon idag. Det er også mulighet for video konsultasjon dersom man skulle ha lang reise vei. Ring eller send mail ved ønske for videokonsultasjon

Subscribe for the updates!

× Hva kan jeg hjelpe deg med?