Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hårtransplantasjon

Hårtransplantasjon er en kirurgisk prosedyre der hårsekker fra donorområdet blir transplantert til områder med hårtap. Dette gjøres for å gjenopprette hårtetthet og behandle skallethet. En kvalifisert spesialist vil vurdere om du er en egnet kandidat for denne prosedyren og gi deg mer informasjon om hva du kan forvente av resultat.

Vi bruker FUE-teknikken

FUE (Follicular Unit Extraction) er en teknikk som brukes ved hårtransplantasjon, og innebærer individuell utvinning av hårsekker fra donorområdet på bakhodet. Disse hårsekkene blir deretter transplantert til områder med hårtap.

FUE-teknikken etterlater ingen synlige arr. Gjenopprettingstiden er også vanligvis raskere, og det er mindre ubehag etter inngrepet. Proedyren kan ta mellom 3-5 timer, avhengig av hvor mange graft som brukes etter behov.

 

 

Hva er donorområde?

Donorområde er et område på hodet, vanligvis bakhodet, der håret er permanent og ikke er utsatt for hårtap. Dette området er valgt som donorområde i hårtransplantasjon fordi håret i dette område er genetisk motstandsdyktig mot skallethet. Hårsekkene som blir hentet fra donorområdet, blir deretter transplantert til områder med hårtap for å gjenopprette hårtetthet. Det er viktig å merke seg at ikke alle mennesker har tilstrekkelig donorhår til å gjennomføre en hårtransplantasjon. Hår fra donorområdet varer livet ut, men det er også mulig å miste disse hårene under noen medisinske behandlinger, eller ved hårsykdommer og vitaminmangel.

Når kan jeg se resultatene?

Det tar vanligvis noen måneder før du begynner å se synlige resultater etter en hårtransplantasjon. De transplanterte hårene vil begynne å vokse ut i løpet av de første 3-4 månedene. Etter omtrent 6-9 måneder vil du kunne se en betydelig forbedring i hårveksten. Det endelige resultatet kan imidlertid ta opptil ett år å bli synlig, siden hårvekst er en gradvis prosess.

I hvilket tilfelle kan hårtransplantasjon ikke utføres?

Det er noen tilfeller der hårtransplantasjon kanskje ikke kan utføres. Dette kan inkludere:

 • Utilstrekkelig donorhår: Hvis en person ikke har tilstrekkelig med hår i donorområdet som kan brukes til transplantasjon, kan det være vanskelig å gjennomføre en vellykket hårtransplantasjon.
 • Medisinske tilstander: Noen medisinske tilstander eller sykdommer kan påvirke muligheten for hårtransplantasjon. 

En kvalifisert spesialist hos oss vil ved konsultasjon kunne vurdere din individuelle situasjon og gi råd om hvorvidt hårtransplantasjon er en egnet løsning for deg.

Hvilket medisinsk tilstander eller sykdommer påvirker hårtransplantasjon?

Noen medisinske tilstander eller sykdommer som kan påvirke hårtransplantasjon er autoimmune sykdommer som alopecia areata, blødningsforstyrrelser, infeksjoner i hodebunnen og visse hudsykdommer. Det er viktig å diskutere eventuelle medisinske tilstander eller sykdommer du har med oss for å vurdere om det kan påvirke muligheten for hårtransplantasjon i ditt spesifikke tilfelle.

Hva bør du ikke gjøre før en hårtransplantasjon?

Før en hårtransplantasjon er det viktig å følge noen retningslinjer for å sikre best mulig resultat. Her er noen ting du bør unngå:

 • Ikke røyk eller bruk tobakksprodukter. Røyking påvirker blodsirkulasjonen og dermed helbredelsen.
 • Unngå alkohol i dagene før inngrepet. Alkohol kan påvirke blodkoagulasjonen og øke risikoen for blødning.
 • Unngå inntak av blodfortynnende medisiner eller kosttilskudd som kan påvirke blodkoagulasjonen. Husk å rådføre deg med din lege din før du slutter å ta dine medisiner.
 • Ikke få hårklipp eller barbering av donorområdet før inngrepet. Kirurgen trenger lengre hår for å kunne identifisere og høste hårsekkene.
 • Unngå eksponering for direkte sollys eller solarium i dagene før inngrepet. Dette kan påvirke hodebunnen og hudens tilstand.
 • Ikke bruk hårprodukter som kan irritere hodebunnen eller forårsake allergiske reaksjoner.
 • Unngå intens fysisk aktivitet eller trening rett før inngrepet. Dette kan øke risikoen for blødning og påvirke helbredelsen.

Husk at det er viktig å følge instruksjonene fra kirurgen din nøye for å sikre best mulig resultat og en vellykket hårtransplantasjon.

Hva bør man tenke på etter en hårtransplantasjon?

Etter en hårtransplantasjon er det viktig å ta godt vare på det transplanterte området for å sikre en vellykket healing og vekst av de nye hårene. Her er noen ting du bør tenke på:

 • Følg våre instruksjoner nøye. Vi vil gi deg spesifikke retningslinjer for etterbehandling og pleie av det transplanterte området. Ved å følge disse instruksjonene sikrer du deg optimal resultat.
 • Unngå å berøre eller klø på det transplanterte området. Dette kan forstyrre helbredelsesprosessen og føre til infeksjon.
 • Unngå intens fysisk aktivitet eller trening i minst 10 dager etter inngrepet. Dette kan påvirke helbredelsen og føre til at de transplanterte hårene ikke fester seg ordentlig.
 • Beskytt det transplanterte området mot direkte sollys. Bruk en hatt eller solkrem med høy SPF for å beskytte hodebunnen.
 • Unngå å bruke hårprodukter som kan irritere hodebunnen eller forstyrre helingsprosessen. Følg anbefalingene når det gjelder sjampo og andre hårpleieprodukter.
 • Vær tålmodig. Det tar tid for de transplanterte hårene å vokse ut og gi et synlig resultat. Husk at hver persons helingsprosess kan være forskjellig, så det er viktig å følge legens råd og ta vare på det transplanterte området på best mulig måte.

Krever inngrepet sykehusopphold og sykemelding?

Hårrøtter blir tatt ut under lokalbedøvelse og krever ikke et sykehusopphold. Vi vil gi deg spesifisere etterbehandlingsinstruksjoner, inkludert hvilke medisiner du kan ta, og eventulle begrensninger på kosthold og fysisk aktivitet under etterbehandlingen. Restitusjonstiden er minimal, og mange pasienter kan gå tilbake til sitt arbeid etter 1-2 dager. Hvis du har en fysisk krevende jobb som for eksempel krever tung løfting, anbefales det å unngå arbeid i de første 7 dagene.

Hva koster en hårtransplantasjon? 

Vi tilbyr konkurransedyktige priser slik at de fleste har mulighet til å utføre hårtransplantasjon i Norge, noe som gir økt trygghet, tettere oppfølging og etterkontroll sammenlignet med å reise til Tyrkia. I tillegg tilbyr vi PRP-behandling etter operasjonen, noe som bidrar til bedre resultat. Prisene våre starter fra kr. 38 000,- til kr. 53 000,- avhengig av antallet grafts som blir transplantert. 
 
Vi har også avtale for finansiering for de som ønsker å dele opp betalingen rentefri i 3 eller 6 måneder og delbetaling over lengre periode med lav rente. 

Skjegg- og øyenbrynstransplantasjon

Vi utfører også skjegg- og øyenbrynstransplantasjon.


 • Pris for skjeggtransplantasjon starter fra kr. 38 000,- til kr. 45 000,-
 • Pris for øyenbrynstransplantasjon starter fra  kr.15 000,- til kr. 25 000,-

Har du flere spørsmål?

Bruk vår kontaktskjema og skriv inn ditt spørsmål, så vil vi ta kontakt med deg.

 

 

Hvis du ikke kan komme til en fysisk konsultasjon, kan du sende oss bilder på e-post for vurdering. Under ser du malen for hvordan bildene skal tas slik at vi får et helhetlig bilde.

Bestill gratis konsultasjon idag. Det er også mulighet for video konsultasjon dersom man skulle ha lang reise vei. Ring eller send mail ved ønske for videokonsultasjon

Subscribe for the updates!

× Hva kan jeg hjelpe deg med?