Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hva er HIFU?

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) er den mest avanserte teknologien for hudinnstramming ved å varme opp de dypere lagene av huden. Dette stimulerer  kroppens naturlige kollagenproduksjon, noe som resulterer i strammere og glattere hud. Med andre ord en ansiktsløft uten kirurgi.  

Med HIFU-behandling kan du oppnå en mer markert kjevelinje og strammere hals. Kinnene kan få et lite løft, og det er også mulig å løfte øyenbrynene. HIFU-behandlingen kan også brukes for oppstramming av mage, “grevinneheng”, lår og rumpe.

HIFU er mest effektiv for behandling av lette til moderate rynker og slapp hud. For de med betydelig slapp hud og dype rynker, kan HIFU fortsatt være effektiv, men det kan kreve flere behandlinger for å oppnå ønskede resultater.

Sherley, vår ekspert innen HIFU

Sherley er sertifisert som sykepleier i kosmetisk og estetisk medisin fra Biocare Academy i England, og har en rekke sertifiseringer innen kosmetisk behandling. 

Hos oss gjennomfører hun HIFU konsultasjoner og behandlinger.

Sherley HIFU ekspert

Når kan jeg forvente å se resultatet etter en HIFU-behandling?

Hvis du vurderer en HIFU-behandling for ansiktsløftning og hudstramming, er det naturlig å lure på når du kan forvente å se resultater. Her er en detaljert oversikt over hva du kan forvente før, under og etter behandlingen.

Umiddelbart etter behandlingen:

Du kan merke en viss innledende forbedring i hudens stramhet og tekstur rett etter behandlingen. Dette skyldes den umiddelbare sammentrekningen av kollagenfibrene i huden​.

I løpet av de første ukene:

I ukene etter behandlingen, spesielt etter 3-4 uker, vil du begynne å se mer synlige resultater. Dette skyldes den gradvise prosessen med kollagenproduksjon som HIFU stimulerer​.

Langsiktige resultater:

Den mest merkbare forbedringen skjer mellom 2-3 måneder etter behandlingen, når produksjonen av nytt kollagen virkelig begynner å vise resultater. Hudens fasthet og elastisitet vil fortsette å forbedre seg i opptil 6 måneder​.

Varighet av resultatene

Resultatene av en HIFU-behandling kan vare i opptil et år eller mer, avhengig av hudens tilstand og livsstil. For mange kan de oppnådde forbedringene vedvare i opptil to år med riktig etterbehandling og vedlikehold.

Anbefalte behandlingsregimer

Startfase: For optimal effekt anbefales det vanligvis en serie på tre behandlinger med intervaller på 1,5-2 måneder i begynnelsen.
Vedlikehold: Etter den innledende serien, kan en årlig vedlikeholdsbehandling bidra til å opprettholde resultatene​.

Hvordan kjennes HIFU-behandlingen ut?

Det du opplever under behandlingen er faktisk små mengder fokusert ultralydenergi som blir levert under overflaten av huden. Noen kan oppleve ubehag mens ultralydenergien blir levert, men dette er vanligvis midlertidig og et positivt signal om at kollagenbyggingsprosessen er startet. Smertegrenser er som kjent individuelt. Din behandler vil konsultere deg før hudbehandlingen din for å gjøre opplevelsen så behagelig som mulig.

Er det noen bivirkninger?

Lett rødhet i opptil en time etter behandlingen kan forventes, og en liten prosentandel av klienter kan oppleve svak hevelse, prikking og ømhet ved berøring, men disse er vanligvis milde og midlertidige. Følelsen av sårhet i musklene kan være vanlig i noen dager, men den lindrer seg raskt.

Andre, mindre vanlige effekter etter prosedyren kan inkludere midlertidige blåmerker eller nummenhet i små hudområder, som vil avta over tid.

Hvem bør ikke gjennomføre HIFU-behandling?

  • Gravide og ammende kvinner
  • Personer med ustabil og ukontrollert hjertesykdom, pacemaker, ubehandlet diabetes, eller hypertyreose (høyt stoffskifte).
  • Pasienter med avansert kreft
  • Personer med sår som gror langsomt etter kirurgi
  • Personer med blødningsforstyrrelser og lavt immunforsvar

Har du fortsatt spørsmål?

Bruk vår kontaktskjema og merk det med HIFU, så vil Sherley ta kontakt med deg!

Bestill gratis konsultasjon idag. Det er også mulighet for video konsultasjon dersom man skulle ha lang reise vei. Ring eller send mail ved ønske for videokonsultasjon

Subscribe for the updates!

× Hva kan jeg hjelpe deg med?