Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hva er PRP og hvordan kan det gi mere hårvekst 

PRP står for Platelet-Rich Plasma, eller platebriket plasma på norsk. Det er en behandling som involverer å ta en blodprøve fra pasienten, separere blodplatene fra blodet og deretter injisere det platelet-rike plasmaet tilbake i hodebunnen. Dette plasmaet inneholder vekstfaktorer som kan stimulere hårvekst og forbedre hårkvaliteten. Ved å injisere PRP i hodebunnen, kan det:

 • øke blodsirkulasjonen
 • fremme veksten av eksisterende hårsekker
 • stimulere inaktive hårsekker til å produsere nye hår

Det er viktig å merke seg at effekten av PRP-behandlingen kan variere fra person til person, og flere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå ønsket resultat.

 

Hva er PRP med microneedling? 

PRP med microneedling for hårvekst er en kombinasjonsbehandling som involverer bruk av både PRP (Platelet-Rich Plasma) og microneedling. Microneedling er en prosedyre der små nåler brukes til å lage mikroskopiske hull i hodebunnen. Når PRP blir påført hodebunnen etter microneedling, kan det bidra til å forbedre absorpsjonen av PRP og øke effekten. Microneedling kan også stimulere kollagenproduksjonen og øke blodsirkulasjonen i hodebunnen, noe som kan være gunstig for hårveksten. Denne kombinasjonsbehandlingen har som mål å stimulere hårsekkene, forbedre hårkvaliteten og fremme hårveksten.

 

Hvor mange ganger anbefales behandlingen for å kunne se resultat?

Antallet behandlinger som anbefales for å se resultater kan variere fra person til person. Generelt sett anbefales det vanligvis flere behandlinger for å oppnå optimale resultater. Noen mennesker kan se forbedringer etter 4-5 behandlinger, mens andre kan trenge flere behandlinger for å se mer merkbare resultater. Det er viktig å merke seg at hårvekst er en gradvis prosess, og det kan ta tid å se full effekt av behandlingen. Det kan også være nødvendig med vedlikeholds behandlinger for å opprettholde resultatene over tid. Hvordan påvirker PRP behandling huden?

 

Hvorfor er PRP viktig etter hårtransplantasjon?

PRP (Platelet-Rich Plasma) er ofte brukt etter en hårtransplantasjon fordi det kan bidra til å fremme helbredelse og stimulere hårvekst. PRP inneholder vekstfaktorer og proteiner som kan hjelpe til med å regenerere og styrke hårsekkene. Ved å injisere PRP i det transplanterte området, kan det bidra til å forbedre overlevelsen og veksten av de transplanterte hårene. Det kan også redusere betennelse og fremskynde helingsprosessen. PRP-behandlingen kan være en viktig del av etterbehandlingen for å oppnå best mulig resultat etter en hårtransplantasjon.

 

Hvor lenge etter kan man starte med PRP behandling?

Du kan vanligvis begynne med PRP-behandlinger kort tid etter en hårtransplantasjon, vanligvis rundt 2-4 uker etter inngrepet. Dette kan variere avhengig av legens anbefalinger og din individuelle helbredelse. Det er viktig å følge opp med legen din for å få riktig timing og veiledning basert på din spesifikke situasjon. Vi vil kunne gi deg den beste tidsrammen for når du kan starte med PRP-behandlinger etter hårtransplantasjonen som er tilpasset individuelt.

Hvor mange ganger bør man utføre PRP etter hårtransplantasjon?

Antallet PRP-behandlinger etter en hårtransplantasjon kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert dine individuelle behov og respons på behandlingen. Vanligvis anbefales det en serie med PRP-behandlinger over en periode for å oppnå optimale resultater. Dette kan innebære 3-7 behandlinger med fire ukers intervaller. Det er viktig å snakke med oss for å få en mer nøyaktig anbefaling basert på din situasjon. 

Hvordan påvirker PRP behandling huden?

PRP-behandling kan ha positive effekter på huden. PRP inneholder vekstfaktorer og proteiner som kan bidra til å forbedre hudens tekstur, elastisitet og glød. Ved å injisere PRP i huden kan det stimulere kollagen produksjonen, øke blodtilførselen og forbedre hudens helbredelsesprosess. Dette kan føre til en forbedret hudtone, reduksjon av fine linjer og rynker, samt forbedret hudens generelle tilstand. 

Hvordan forbedrer PRP med microneedling huden?

PRP-behandling i kombinasjon med microneedling kan ha en synergistisk effekt på huden. Microneedling innebærer bruk av små nåler for å skape mikrokanaler i huden, som stimulerer kollagen produksjonen og øker absorpsjonen av aktive ingredienser. Når PRP blir påført huden etter microneedling, kan de vekstfaktorene og proteinene i PRP penetrere dypere i huden gjennom de opprettede mikrokanalene. Dette kan bidra til å forbedre hudens tekstur, redusere arr, øke elastisiteten og gi en jevnere og mer strålende hudtone. Kombinasjonen av PRP og microneedling kan gi forbedrede resultater sammenlignet med hver behandling alene. 

Hva bør man tenke på før en behandling med PRP for Hår                                         
Før du starter en PRP behandling for hår, er det viktig å tenke på følgende:
 • Konsultasjon: slik at vi kan vurdere din spesifikke situasjon og gi deg riktig veiledning om behandlingen.
 • Medisinsk historie: Informer legen din om eventuelle medisinske tilstander, allergier eller medisiner du tar. Dette vil hjelpe dem med å tilpasse behandlingen til dine behov og unngå eventuelle komplikasjoner.
 • Forventninger: Ha realistiske forventninger til behandlingen. PRP kan bidra til å forbedre hår kvaliteten og fremme hårveksten, men resultatene kan variere fra person til person.
 • Etterbehandling: Følg nøye våre instruksjoner for etterbehandling. Dette kan inkludere å unngå eksponering for sol, bruk av spesifikke hårprodukter eller begrense fysisk aktivitet i en viss periode..                                                                                                   

Hva bør man gjøre før en PRP behandling for å få best mulig effekt?

 •  Hvis du bruker blodfortynnende medisiner som aspirin eller ibuprofen, kan det være lurt å slutte å ta dem noen dager før behandlingen. Dette kan redusere risikoen for blåmerker og blødninger under behandlingen. 
 • Drikk rikelig med vann. Å være godt hydrert kan bidra til å forbedre blodstrømmen og optimalisere effekten av behandlingen. 
 • Unngå alkohol og røyking: Alkohol og røyking kan påvirke blodsirkulasjonen og helbredelses prosessen. Det kan være lurt å unngå dem noen dager før og etter behandlingen.
 • Spis sunn mat, et balansert kosthold med næringsrik mat kan bidra til å styrke håret og fremme helbredelse etter behandlingen.
 • Følg våre instruksjoner nøye legens instruksjoner før behandlingen. Dette kan inkludere å unngå bruk av spesifikke hårprodukter eller begrense fysisk aktivitet før behandlingen. Husk at dette er generelle tips.                                                                   

For å øke antallet stamceller i blodet før en PRP-behandling for hår, kan du vurdere følgende:

 • Fysisk aktivitet: Regelmessig trening og fysisk aktivitet kan bidra til å øke blodsirkulasjonen og stimulere produksjonen av stamceller.
 • Kosthold: Et sunt og næringsrikt kosthold som inneholder matvarer som er rike på vitaminer og mineraler, kan bidra til å støtte produksjonen av stamceller. Inkluder matvarer som frukt, grønnsaker, fullkorn, nøtter og frø i kostholdet ditt.
 • Stressreduksjon: Høyt stressnivå kan påvirke kroppens evne til å produsere stamceller. Prøv å praktisere stress mestrings teknikker som yoga, meditasjon eller pusteøvelser for å redusere stresset.
 • God søvn: En god natts søvn er viktig for kroppens regenererings prosess, inkludert produksjonen av stamceller. Sørg for å få tilstrekkelig søvn hver natt.
 • Unngå røyking og alkohol: Røyking og overdreven alkoholforbruk kan påvirke produksjonen av stamceller negativt. Det kan være lurt å unngå disse vanene før behandlingen. Husk at det er viktig å diskutere eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha med legen din før du prøver å øke antallet stamceller i blodet ditt.

Kan ren kakao pulver øke stamceller i blodet?

Ja, ren kakao pulver kan faktisk bidra til å øke antallet stamceller i blodet ditt! Kakao inneholder naturlige antioksidanter og flavonoider som kan stimulere produksjonen av stamceller. Det anbefales å bruke ren kakao pulver uten tilsatt sukker eller andre ingredienser. Du kan prøve å inkludere kakao i kostholdet ditt ved å tilsette det i smoothies, yoghurt eller lage en deilig kopp varm kakao. 

Hva er stamceller og hvordan stimulerer stamceller til hårvekst?

Stamceller er celler som har evnen til å dele seg og utvikle seg til forskjellige typer spesialiserte celler i kroppen. De er viktige for vekst, reparasjon og regenerering av ulike vev og organer. Når det gjelder hårvekst, kan stamceller spille en rolle i å stimulere hårsekkene til å produsere nye hår. PRP-behandlingen (Platelet Rich Plasma) som du nevnte tidligere, involverer å bruke pasientens eget blod som inneholder en høy konsentrasjon av blodplater og vekstfaktorer. Disse blodplatene og vekstfaktorene kan bidra til å stimulere stamcellene i hårsekkene til å aktivere og øke hårveksten.

Tips og råd etter PRP behandling?

Etter en PRP-behandling er det viktig å følge noen retningslinjer for å sikre best mulig resultat og unngå eventuelle komplikasjoner. Her er noen ting du bør tenke på:

 • Unngå å berøre eller klø på behandlingsområdet i minst 24 timer etter behandlingen for å unngå infeksjon.
 • Unngå å vaske eller fukte håret eller hodebunnen i minst 24 timer etter behandlingen.
 • Unngå intense treningsøkter, sauna eller dampbad i minst 48 timer etter behandlingen for å unngå overdreven svette og irritasjon i behandlingsområdet.
 • Unngå å bruke hårfarge eller andre kjemiske behandlinger på håret i minst en uke etter behandlingen.
 • Bruk solbeskyttelse på behandlingsområdet hvis du skal oppholde deg i solen over lengre periode.

Før og etter bilde etter tre behandling med PRP og microneedling.

Bestill gratis konsultasjon idag. Det er også mulighet for video konsultasjon dersom man skulle ha lang reise vei. Ring eller send mail ved ønske for videokonsultasjon

Subscribe for the updates!

× Hva kan jeg hjelpe deg med?